Konkurs Kucharz na medal 2011

29 kwietnia 2011 roku w Zespole Szkół Zawodowych nr 2 w Dęblinie odbył się już tradycyjnie  III Ogólnoszkolny Konkurs kulinarny „Kucharz na medal 2011”. Tematem przewodnim w tym roku były Desery. 11 uczestników przygotowało  smaczne,  pięknie udekorowane desery.

Każdy deser  został oceniony przez komisję konkursową w następujących kategoriach:

-   smak

-   wygląd i aranżacja

-  dobór składników ( łączenie)

Komisja konkursowa, w składzie:

Przewodnicząca: Szczepańska Grażyna

Jury 1 – Kalbarczyk Walentyna

Jury 2 – Elżbieta Paciernik – Lejwoda

Jury 3 – Bogumiła Warenica

miała bardzo trudne zadanie, ale jednomyślnie przyznała pierwsze miejsce Mateuszowi Utnickiemu  z klasy III TG z grupy Pani J. Wiraszki za deser o nazwie Panna Cotta waniliowa muśnięta sosem truskawkowym . Drugie miejsce zajął Konrad Gogłoza z klasy I TGa z grupy Pani T. Flont wykonał Królewską czekoladę . Natomiast trzecie miejsce przypadło Jakubowskiej Karolinie z II TGa za Serniczek brzoskwiniowy. Organizatorzy postanowili przyznać  trzy wyróżnienia specjalne dla  A. Jagiełło za Płonące naleśniki suzette,  K. Leśko za Delicję bananowo - karmelową oraz T. Pudło za Chatkę Puchatka. W tym roku na deser roku 2011 mogli dodatkowo oddawać głosy uczniowie, nauczyciele i inni pracownicy szkoły. Deserem roku 2011 w ZSZ nr 2 w Dęblinie została Królewska czekolada w wykonaniu Konrada Gogłozy.

Dodatkowo wszyscy uczestnicy otrzymają dyplomy za udział w konkursie

{gallery}{/gallery}

ZESTAWIENIE WYNIKÓW III EDYCJI KONKURSU ,, KUCHARZ NA MEDAL 2011”

L.P

Imię nazwisko

klasa

Nazwa deseru

Ilość punktów

Jury

klasyfikacja

Deser  Roku 2011

1.

Aneta Pawlonka

III TG

Budyniowe ptasie mleczko

112

 

KRÓLEWSKA CZEKOLADA – 24 pt

2.

Gałązka Dawid

III TG

Tiramisu z kawą i amaretto

151

 

3.

Kazak Ewelina

III TGa

Trzy bit

163

Wyr.

4.

Jakubowska Karolina

II TGa

Serniczek brzoskwiniowy

173

III

5.

Jakubiec Maciej

III TG

Banany w cieście z sosem karmelowo - kokosowym

128

 

6.

Pudło Tomasz

III TGa

Chatka Puchatka

160

Wyr.

7.

Utnicki Mateusz

III TG

Panna Cotta waniliowa muśnięta sosem truskawkowym

184

I

8.

Jagiełło Olga

III TGa

Płonące naleśniki suzette

166

IV

9.

Filiks Marcela

I TGa

Sernik na zimno inaczej

153

 

10.

Leśko Kamil

III TG

Delicja bananowo - karmelowa

164

Wyr.

11.

Gogłoza Konrad

I TGa

Królewska czekolada

179

II

SPOŁECZNOŚĆ SZKOLNA ODDAŁA   95 GŁOSÓW – dokonano oceny wizualnej

Serniczek brzoskwiniowy – 20 pt     II miejsce

Sernik na zimno inaczej – 15 pt     III miejsce

Panna Cotta waniliowa muśnięta sosem truskawkowym – 11 pt    IV miejsce